martes, 6 de enero de 2015

Narracions


Mago de Oz


El mago de Oz és un llibre de literatura infantil escrit per Lyman Frank Baum i il·lustrat per W. W. Denslow. Va ser publicat inicialment per la George M. Hill Company de Chicago en 1900. Des de llavors, El mag de Oz ha estat un dels llibres més editats tant a Estats Units com a Europa.

Aquest llibre, que narra les aventures d'una noia anomenada Dorothy Gale a la terra de Oz, constitueix una de les històries més conegudes de la cultura popular nord-americana i ha estat traduït a molts idiomes. Gràcies al gran èxit del meravellós Mag de Oz, L. Frank Baum va escriure tretze llibres més sobre la terra de Oz. El llibre es troba en domini públic a Estats Units des de 1956.











El viento en los sauces

Kenneth va escriure la rondalla per al seu fill Alistair, que va ser qui, quan tenia quatre anys, va escollir els animals. El seu pare va desenvolupar la història al llarg dels tres anys següents i finalment la va publicar en 1908. Aquest cant a la vida pastoral anglesa, a la vida senzilla i a l'amistat, està ple d'humor i poesia. En la novel·la es barregen misticisme, aventura, moralitat i companyonia. Gràcies a l'èxit aconseguit, Kenneth Grahame, que havia escrit poesia sense èxit abans de passar-se a la prosa, va poder deixar el seu treball al Banc d'Anglaterra i traslladar-se al camp.













Alicia al país de les meravelles


Alícia en terra de meravelles o Alícia al país de les meravelles, és una obra de literatura infantil creada pel matemàtic, sacerdot anglicà i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, més conegut amb el pseudònim de Lewis Carroll

El conte explica la història d'una noia anomenada Alícia que cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes.

L'obra és plena d'al·lusions satíriques als amics de Dodgson, l'educació anglesa i temes polítics de l'època. La terra de les meravelles juga amb la lògica d'una manera tan especial que l'obra ha arribat a tenir molta popularitat tant entre els de xiquets com entre els adults. El llibre està considerat un dels exemples més característics de la literatura de l'absurd i la seva estructura narrativa ha estat enormement influent, principalment en el gènere fantàstic.



No hay comentarios:

Publicar un comentario